Про проведення відкритого обговорення проeкту тарифу
на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік

На виконання п. 2.1 постанови НКРЕКП "Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" від 30.06.2017 року № 866 (із змінами), відповідно до Закону України "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення", з метою перегляду тарифу на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік, Товариство з обмеженою відповідальністю "КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ", повідомляє про проведення відкритого обговорення проeкту тарифу на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік.

Тариф на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік – 232,50 грн./МВт*год.

Розрахунок тарифу проведено згідно "Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг", затвердженої постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 05.10.2018р. № 1176, макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, затверджених постановою КМ України від 31.05.2021 року №586 та інших постанов НКРЕКП.

Пропозиції та зауваження з обґрунтуваннями до проекту тарифу просимо надавати з 13 вересня до 23 вересня 2021 року на електронну адресу kresc@kresc.com.ua та/або за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 78. Анонімні зауваження та пропозиції, а також пропозиції та зауваження, що будуть надані після 23 вересня 2021 року, розглядатися не будуть.

Відкрите обговорення та опрацювання наданих пропозицій та зауважень, заплановано на 24 вересня 2021 року о 10:00 год за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 78, 4-ий поверх, офіс 401, кабінет директора. Заявки для участі у відкритому обговоренні приймаються до 23 вересня 2021 року у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 78, e-mail: kresc@kresc.com.ua

Результати відкритого обговорення будуть оформлені протоколом та оприлюднені на офіційному сайті ТОВ "КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ".

ТОВ "КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ" звертає увагу, що остаточний тариф на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік буде визначений після його встановлення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Обгрунтування щодо необхідності зміни тарифу на 2022 рік

З метою якісного і надійного електропостачання споживачам Кіровоградської області та на виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» ТОВ "КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ" планує здійснити перегляд тарифу на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік. Розрахунок тарифу здійснено відповідно до "Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг", затвердженої Постановою НКРЕКП від 05.10.2018 року № 1176:

В основу формування тарифу на прогнозний 2022 рік закладено розрахунок прогнозованого необхідного доходу, який включає обґрунтовані витрати та розрахунковий прибуток для забезпечення діяльності з постачання. Прогнозовані витрати постачальника повинні забезпечувати покриття, в межах провадження діяльності, всіх економічно обґрунтованих витрат, які входять до складу виробничої собівартості, адміністративних, фінансових , інших операційних витрат, розрахункового прибутку.

Складовими розрахунку є:

  • прогнозовані обсяги постачання електричної енергії малим непобутовим і побутовим споживачам;
  • необхідний дохід від провадження діяльності з надання послуг постачальника універсальних послуг для забезпечення надійного постачання електричної енергії споживачам універсальної послуги, обʼєкти яких розташовані на території Кіровоградської області.

Прогнозований тариф на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік визначено на рівні 232,50 грн/МВт∙год